Suiker is het nieuwe vet. Hoe minder suiker, hoe beter. Of het nu gaat om een smoothie, gebak of fruit: voor sommige mensen is van nature niet zoet genoeg. Dan is het een optie om suiker of bijvoorbeeld honing aan iets te voegen, maar er is een slimmere en meer gezon-de manier.
Met behulp van een hele simpele, maar slimme truc kun je in principe alles dat zoet is, nóg iets zoeter van smaak maken. De truc? Meng er een klein snufje zout door. Probeer het maar eens in een taart of in een smoothie: verrassend genoeg zorgt het toevoegen van zout ervoor dat de zoete smaak van de ingrediënten versterkt wordt in je mond.
Hoe dat kan? Op je tong zitten bepaalde smaaksensoren. De smaaksensoren die zoet-heid kunnen detecteren liggen in het midden en op het puntje van de tong. Deze senso-ren vervoeren glucose vanuit je mond de cellen in, maar doen dat beter wanneer er een heel klein beetje natrium aanwezig is – en dat zit in (keuken)zout. Een klein snufje zout versterkt dus een zoete smaak in elk gerecht.
Voeg een snufje zout toe en ontdek het verschil!
Text credit: Foodness