Van het eten van lekkere desserts kunnen we geen genoeg krijgen. Waar het eten van dessert een paar jaar leek te verminderen, lijken gasten tegenwoordig weer steeds vaker voor een zoetig nagerecht te gaan. Wel lijken mensen steeds bewuster bezig te zijn met wat ze eten, en is er meer behoefte aan gezondere desserts.
Een van de laatste desserttrends is dan ook het verwerken van groenten in een dessert. Een voordeel is ook dat je met groenten, fruit en kruiden soms felle kleuren aan je desserts kunt geven. Nog een voordeel aan experimenteren met groenten is dat er veel verschillend structuren en smaken zijn, die door een juiste manier van combineren soms nog smaakvoller zijn dan bijvoorbeeld desserts met suiker, kleurstoffen en boter. Ook steeds vaker worden er exotische vruchten gebruikt voor desserts. Wees creatief en probeer gewoon eens wat verschillende combinaties uit. Wie weet wat voor heerlijks eruit voortkomt.
Groente Desserts
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.