fbpx

Hand pulled noodles

Dit type noodles is afkomstig uit China en is een mix tussen udon en ramen. Wat deze noodles zo speciaal maakt is de bereidingstechniek die erbij komt kijken. Zoals de naam het zegt, wordt dit met de hand gedaan. De techniek hierachter schijnt erg lastig te zijn aangezien het essentieel is dat er precies genoeg elasticiteit gecreëerd wordt zodat je het deeg kan blijven rekken.

Die elasticiteit verkrijg je onder andere door een precieze samenstelling van het deeg. Naast alleen bloem, water en zout, moet er ook iets aan te pas komen genaamd ‘deeg relaxer’ die de glutenverbindingen opbreekt. Bij het kneden is het belangrijk dat de gluten zich in de lengte gaan verspreiden, het uiteindelijke doel is natuurlijk om lange noodles te maken. Daarnaast moet het deeg in beweging blijven, zodat het niet gaat plakken.

Bij The Food Department in Amsterdam kan je deze noodles al eens uitproberen!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: Culy.nl

https://social.tippr.nl/hand-pulled-noodles

Laatste artikelen

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...

A table gerechten

Ardo In een tijd waarin keukenpersoneel schaars is en de vraag naar snelle oplossingen toeneemt, biedt Ardo een assortiment bereide groenten dat perfect inspeelt op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg