Dit type noodles is afkomstig uit China en is een mix tussen udon en ramen. Wat deze noodles zo speciaal maakt is de bereidingstechniek die erbij komt kijken. Zoals de naam het zegt, wordt dit met de hand gedaan.
De techniek hierachter schijnt erg lastig te zijn aangezien het essentieel is dat er precies genoeg elasticiteit gecreëerd wordt zodat je het deeg kan blijven rekken.
Dit artikel verder lezen in de app?
Die elasticiteit verkrijg je onder andere door een precieze samenstelling van het deeg. Naast alleen bloem, water en zout, moet er ook iets aan te pas komen genaamd ‘deeg relaxer’ die de glutenverbindingen opbreekt. Bij het kneden is het belangrijk dat de gluten zich in de lengte gaan verspreiden, het uiteindelijke doel is natuurlijk om lange noodles te maken. Daarnaast moet het deeg in beweging blijven, zodat het niet gaat plakken.
Bij The Food Department in Amsterdam kan je deze noodles al eens uitproberen!
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!
Tekst inspiratie: Culy.nl
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.
Nu je hier toch bent …
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!