fbpx

Herkomst bloemkool

De bloemkool zo lekker Nederlands? Valt reuze mee! De allereerste vermelding van in cultuur gebrachte koolsoorten zou dateren van 600 voor Chr. (Griekse literatuur). Het woord dat daar gebruikt werd geeft aan dat de stengels werden gegeten, dus was de plant misschien een primitieve bloemkool of broccoli. Wellicht komt de bloemkool vanuit uit Klein-Azië of Cyprus tot ons via Italië

Foto credit: Maite Paternain

https://social.tippr.nl/herkomst-bloemkool

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Aangezien elke cashewappel...

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg