fbpx

Het aperitief moment, dé reden om eerder naar de horeca te gaan!

Een aperitief komt van het Latijnse woord aperire, wat openen betekent. Dit is exact wat een aperitief doet. Een aperitief stimuleert niet enkel de eetlust maar ook de speekselaanmaak, wat ideaal is voor de spijsvertering. Dit zorgt voor meer zin in een hapje maar ook in een drankje.

Een aperitiefje draait om gezelligheid, samen zitten met een drankje en hapje hierbij. Er bestaan ontzettend veel aperitieven, ieder kan hier een eigen smaak en draai aangeven. Oorspronkelijk was een aperitief een alcoholhoudende drank, maar tegenwoordig hoeft dit niet meer. Er bestaan heel veel alternatieven, namelijk:

• Klassiek aperitief: glas bubbels
• Aperitiefcocktail: Aperol Spritz
• Alcoholvrije aperitieven: alcoholvrije cocktail

Vergeet niet de hapjes bij de aperitief:
Er worden kleine hapjes geserveerd bij de aperitief. Deze aperitiefhapjes, zijn de ‘eetlustopwekkers’. Vaak zijn ze een voorsmaakje naar wat volgt en vragen ze om meer. Meestal zijn het olijven, crostini’s, bruschetta’s, tapenades, fruit en gemarineerde groenten. Je kunt ook denken aan een schaaltje met chips, dit is gegarandeerd succes.

https://social.tippr.nl/het-aperitief-moment-de-reden-om-eerder-naar-de-horeca-te-gaan

Laatste artikelen

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg