fbpx

Hoe behoud je personeel?

Uiteindelijk draait het met personeel om drie zaken: vinden, binden en boeien (laten groeien). Jouw personeel wil je natuurlijk ook behouden.Ook heb je jouw personeel wellicht tijdelijk geen werk kunnen bieden en daardoor zijn zij al een tijdje niet op de vloer geweest.

Hoe zorg je ervoor dat zij weer helemaal klaargestoomd worden voor het komende horecaseizoen?

– Opfris- of motivatiecursus
Het organiseren van een opfris- en motivatie cursus voor jouw team zal de teambuilding ten goede komen. Het is een gezellige dag voor het team en ze worden weer opgefrist. Weten zij nog hoe ze optimaal service verlenen of hoe ze jouw signature dish het best bereiden? Na de cursus zeker wel!

Daarnaast biedt het een mooie mogelijkheid om contact op te nemen met jouw leveranciers. Via de cursus leert jouw personeel om de gerechten van de leverancier het beste te bereiden of te presenteren.

Misschien willen zij wel hun steentje bijdragen in materiaal en ingrediënten. Tenslotte willen zij ook dat hun producten op de beste manier gepresenteerd worden aan de gasten.

– Nauw contact met je personeel
Focus op nauw contact met jouw personeel. Beloon jouw werknemers goed en bied hen zekerheid. Personeel wil je immers behouden.

Het uitspreken van je waardering naar jouw personeel is ontzettend belangrijk. Hierdoor raakt het team gemotiveerd. Door hen te bedanken behoud je de motivatie en enthousiasme onder collega’s. Faciliteer bijvoorbeeld een drankje na een lange werkdag, bied een goed salaris en zorg dat ze extra gemotiveerd worden met een mooie fooi.

Een origineel idee is om een welkom terug-pakket cadeau te doen aan je personeel. Hierin kun je een kaartje schrijven waarin je jouw collega’s bedankt voor het vertrouwen, geef hen een huiswijn, lekker gerecht of een cadeaubon cadeau.

Ook kan je elke eerste zondag van de maand een brunch voor family & friends organiseren. Op deze zondag worden de nieuwe medewerkers ingewerkt en mogen ze hun vrienden en familie bedienen. Dit is een vuurdoop voor de nieuwe medewerkers, maar ook een goed beeld voor vrienden en familie om kennis te maken met het bedrijf.

Je zult zien dat ze blij zijn dat je dit voor ze introduceert waardoor je gelijk nieuwe ambassadeurs hebt. Wellicht zit er bij die vrienden ook weer een nieuwe medewerker? Jouw personeel zal zich gewaardeerd voelen en daardoor gemotiveerd zijn om hard te werken voor jou.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/hoe-behoud-je-personeel

Laatste artikelen

Lekker500 top 50 restaurants

De Lekker500 is een toonaangevende Nederlandse restaurantgids die jaarlijks de 500 beste restaurants van het land beoordeelt en rangschikt. In de editie van Lekker500 2025 zijn...

Waarom Salsa’s een Must Zijn op de Menukaart

Salsa’s zijn een veelzijdige en smaakvolle toevoeging aan elk menu, en steeds meer ondernemers ontdekken hun potentieel. Of het nu gaat om frisse, fruitige...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg