Je kunt het zuivelproduct in drie categorieën indelen: hard, halfhard en zacht. Onder de harde kazen vallen onder andere parmezaanse kaas en pecorino. Deze kazen zijn over het algemeen het langst houdbaar en winnen het van de half harde en zachte kazen. Ongeopend bewaar je harde kaas zo’n twee tot vier maanden, geopend gaat hij tot zes weken mee. Harde kaas kun je invriezen, maar dat kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de vriezer. Dus, mocht je hem willen bewaren dan kun je hem prima invriezen, maar dan gaat er wel een stukje smaak verloren.
Hoe bewaar je harde kaas?
https://social.tippr.nl/hoe-bewaar-je-harde-kaas
Laatste artikelen
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
TIPPR-team - 0
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag
TIPPR-team - 0
TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...
Insight
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak,...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.