fbpx

Hoe ga je voedselverspilling tegen?

Groeiend bewustzijn rondom voedselverspilling is een ding maar voor veel horecabedrijven is het lastig om verspilling in kaart te brengen.

Veel horecazaken hebben geen inzicht in hoeveel voedsel er wordt weggegooid en weten dus nog niet wat het oplevert om verspilling tegen te gaan of in ieder geval terug te dringen.

De kosten van verspild voedsel gaan verder dan alleen de inkoopkosten. Ook moet er gekeken worden naar de uren die besteed zijn om het voedsel te bereiden en te bewaren in de koelkast. Daarnaast wordt afval ook altijd weer opgehaald en je betaalt natuurlijk per kilo geleverd afval.

Hoe kan je verspilling tegengaan?

– Maak week specials
Heb je overschotten van het weekend die nog prima door kunnen op maandag? Maak er een special van. Promoot dit ook op jouw social mediakanalen. Maak het aantrekkelijk en zo kan jij voedsel wat je eerst weg wilde gooien alsnog gebruiken.

– Kijk naar je menu
Zorg ervoor dat de ingrediënten in meerdere gerechten gebruikt kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld de ene helft van de avocado gebruiken in een salade en de andere helft in een sapje. Zo gooi de andere helft niet weg maar maak je er gebruik van!

– Too Good To Go.
Too Good To Go biedt consumenten de mogelijkheid om tegen lagere prijs maaltijden op te halen die anders in de prullenbak zouden belanden. Juist nu in tijden van Take Away en To Go is het handig om aan het eind van de dag deze maaltijden te verkopen.

Je kan dit ook zelf realiseren door kortingen te geven op bepaalde maaltijden die echt verkocht moeten worden. Door gebruik te maken van Too Good to Go blijven deze maaltijden niet over maar krijg je er toch nog geld voor.

– Gooi je afval niet weg
Afval van voedselresten, koffiedik en plastic kunnen hergebruikt worden. Deze grondstoffen zijn de basis voor nieuwe producten. Gooi het daarom niet weg maar werk samen met een bedrijf zoals de Clique. Zij maken er nieuwe producten van. Dit is goed voor het tegengaan van voedselverspilling.

– Gebruik technologie
Maak gebruik van tools online om jouw voedselverspilling in kaart te brengen. Orbisk maakt het mogelijk om te berekenen hoeveel voedsel jij verspilt en hoeveel het kost. Via de online rapportage maak jij jouw voedselverspilling inzichtelijk

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/hoe-ga-je-voedselverspilling-tegen

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg