fbpx

Hojicha vs Matcha

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes, verhalen en bovenal recepturen. Warme dranken uit het buitenland maken steeds meer hun opmars in Nederland. Matcha is al langere tijd in Nederland te vinden maar er wordt een intrede gemaakt door een andere Japanse groene thee.

In dit artikel nemen we je mee in de misschien nog onbekende wereld van de Japanse Hojicha. De thee die minder cafeïne bevat en rustgevend werkt.

Wat is Hojicha?
Hojicha is net als de bekendere Matcha een Japanse groene thee. Matcha wordt voornamelijk gemaakt in poedervorm en is ontzettend gezond. Hojicha wordt gemaakt van theebladeren. Het bevat minder cafeïne dan Matcha en dat resulteert in een kalmerend effect. Ook hierdoor is deze warme drank geschikt voor zwangere vrouwen.

Matcha en Hojicha zijn Japanse groene thee soorten maar er zijn wel degelijk verschillen. Wij sommen ze voor je op!

1. De kleur
Om te beginnen bij de kleur. Matcha heeft de kenmerkende groene kleur. Hojicha is meer roodbruin van kleur. De kleur van Hojicha kan nog variëren door de oogsttijd, brandtijd en de soorten bladeren die er gebruikt zijn. Hojicha heeft zijn kleur te danken aan het op hoge temperatuur roosteren van de bladeren. Hierdoor verliest het zijn groene kleur.

2. Structuur
Matcha wordt verkocht in poedervorm. De bladeren zijn bij Matcha verpulverd. Bij Hojicha zijn de bladeren niet verpulverd maar slechts geroosterd. Als je ervoor kiest om een Hojicha Latte te maken heb je wel Hojicha in poedervorm nodig.

3. Cafeïne
Japanse groene thee bevat cafeïne maar er zit verschil tussen de soorten thee in hoeveelheid cafeïne. Cafeïne kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en daarbij loop je risico op hartaandoeningen. Hojicha heeft een lager cafeïnegehalte dan Matcha en is daarom een goed alternatief voor een kop koffie of Matcha voor wie wel van een warm drankje wil genieten.

4. Smaak
Hojicha heeft een zoete en rokerige smaak dat overeen kan komen met de smaak van cacao. Groene thee kan ook bitter smaken. De bittere smaak wordt bij Hojicha verwijderd door de theebladeren te roosteren op een hoge temperatuur.

Hoe maak je Hojicha?
Het is vrij simpel om Hojicha thee te maken. Gebruik per 200ml water 2 gram Hojicha en laat de bladeren 2 tot 3 minuten trekken in water van 90°C. Maak gebruik van een zeefje om zo makkelijk de bladeren eruit te halen. Deze 2 gram kan je later nog een keer gebruiken voor een kopje Hojicha. Ook is het mogelijk om een Hojicha latte te maken. Net als bij Matcha latte voeg je melk toe aan de thee in poedervorm. Of drink Hojicha als koud drankje zoals op de foto.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/hojicha-vs-matcha

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg