fbpx

HOW TO: Ayurvedische bonensoep

Dit ayurvedische bonensoepje is niet alleen heel kleurrijk, maar ook nog eens heerlijk comfortfood. Eens iets anders dan de gouwe ouwe erwtensoep!

Wat heb je nodig?
– 1 blik bruine bonen (400ml)
– 1 blik witte bonen (400ml)
– 500ml water
– 3 grote wortels
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 eetlepel kokosvet
– 1,5 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel korianderpoeder of ketoembar
– 0,5 theelepel zout
– 200gr bruine jasmijnrijst
– verse koriander ter garnering

Hoe maak je dit?
1. Door de soep te combineren met rijst krijg je een volwaardig plantaardig eiwit binnen, een goed idee dus! Mijn voorkeur gaat uit naar bruine jasmijnrijst, die is lekker chewy, maar je kunt ook andere rijst gebruiken. Was de jasmijnrijst voordat je hem aan de kook brengt en kook dan 30-35 minuten. Gebruik je andere rijst, kijk dan op de verpakking voor de instructies.

2. Laat de bonen uitlekken en was ze in een zeef tot er geen schuim meer afkomt.

3. Was en schrap je wortels en snijd ze in halve maantjes.

4. Kook de peentjes en wortels met de kurkuma in 500ml water. Doe het deksel wat schuin op de pan, zodat er een klein kiertje openblijft. Kook 20 minuten.

5. Na 15 minuten koken smelt je het kokosvet op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de komijnzaadjes toe en bak ongeveer 2 minuutjes, ze branden snel aan dus blijft erbij staan! Zodra ze beginnen te ruiken kun je pan eigenlijk al van het vuur halen.

6. Voeg korianderpoeder, het zout, en de olie met de komijnzaadjes toe aan de soep en roer goed.

7. Mix met een staafmixer. Wil je de soep lekker glad? Mix dan wat langer. Vind je het lekker als er wat boontjes en worteltjes heel blijven, mix dan wat korter.

8. Serveer met de rijst en garneer eventueel met verse koriander.

Bron: De Groene Meisjes

https://social.tippr.nl/how-to-ayurvedische-bonensoep

Laatste artikelen

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...

Trendrapport 2024 – Trend: No Waste Restaurant

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg