fbpx

HOW TO: Bosbessen in proseccoviooltjesgelei

Sommige gerechten mogen wel een klein schoonheidsprijsje winnen. Zo ook dit gerecht: bosbessen in proseccoviooltjesgelei (letterlijk een hele mond vol). Lees snel verder voor het recept en probeer het gerust een keertje uit!

Wat heb je nodig?
4 blaadjes gelatine
150 gram suiker
½ fles prosecco
1 tl viootjessiroop (Monin)
300 gr bosbessen
4 eetbare viooltjes (groentespeciaalzaak)
Extra: 4 eenpersoonsvormpjes, inhoud ± 150 ml

Hoe maak je dit?
Week de gelatine in koud water. Verwarm 200 ml water met de suiker en laat zachtjes iets inkoken, zodat je ±100 ml overhoudt. Haal van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en giet de prosecco en de viooltjessiroop erbij. Vul vier vormpjes met de bosbessen en giet de nog warme proseccogelei erover. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Houd de onderkant van elke vorm 1 sec in heet water en stort meteen op een bordje. Garneer met een viooltje.

Foto en recept via ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-bosbessen-in-proseccoviooltjesgelei

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg