Neem brioche, neem perzik en neem wat mascarpone. Maak hier het onderstaande gerecht van en proef een stukje hemel!
Wat heb je nodig:
– 1/2 vanillestokje
– 4 perziken (of verse peren)
– 1 1/2 el bruine suiker
– 2 el marsala
– 4 sneden brioche
– 125 g mascarpone
Hoe maak je dit:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
3. Halveer de perziken en verwijder de pit (of schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis).
4. Meng op de bakplaat het fruit met het vanillemerg, de suiker en marsala.
5. Bak het fruit ca 20 min in de oven tot het zacht is.
6. Rooster de sneden brioche licht goudbruin en beleg ze met de lauwwarme perziken en een schepje mascarpone.
7. Sprenkel de siroop van het fruit erover.
ENJOY!
Fotografie Sharyn Cairns/taverne agency – Bewerking receptuur Tal Maes