Zo simpel om te maken en zo ontzettend lekker. Gasten wanen zich even in het zonnige Italië door deze huisgemaakte bruschetta’s. Ga jij ze deze mini vakantie bezorgen? Wij hebben het recept!
Ingrediënten:
4 sneetjes brood, lekker dik brood: ciabatta/panotta)
300-400 gram tomaten, rijp
3 á 4 eetlepels extra virgin olijfolie
1 á 2 teentjes knoflook, naar eigen wens
5 basilicum blaadjes (plus wat extra om te garneren)
zout
peper
Bereidingswijze:
1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en breng het op smaak met wat zout. Zorg dat het zout gelijk verdeeld is.
2. Leg de tomaten in de zeef, zodat al het waterige eruit kan lopen. Dit kun je een kwartiertje laten staan. Af en toe even schudden.
3. Proef een stukje tomaat om te zien of het niet te zout is. Indien het te zout is, kun je met wat water het zout nog laten afnemen.
4. Plaats de tomaten in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Scheur de blaadjes basilicum en voeg de geperste of klein gesneden knoflook toe. Breng op smaak met peper en meng het geheel goed.
5. Gril de sneetjes brood totdat ze goud zijn op elke kant. Besprenkel het brood daarna met wat olijfolie of wrijf met een teen knoflook over het brood en maak het af met de heerlijke bruschetta mix.
Ciao!