Wat heb je nodig?
Bodem:
– 8 gesuikerde zandkoekjes
– 3 eetlepels geraspte kokosnoot
– 90 gr gesmolten boter
Chocolademengsel:
– 200 g pure chocolade
– 250 g mascarpone
– 150 g kwark
– 4 eieren
– 100 g suiker
– 50 g geraspte kokosnoot + voor de decoratie
Hoe maak je dit?
1. verkruimel de zandkoekjes met een deegroller. Voeg de geraspte kokosnoot en gesmolten boter toe. Meng alles goed en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk goed aan met behulp van een kleine lepel. Zet in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 160 °C (th. 5-6). Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Meng in een kom de mascarpone en kwark. Voeg één voor één de eieren, suiker, gesmolten chocolade en tot slot de kokosnoot toe. Meng het mengsel tot een gladde bereiding.
3. Schenk het mengsel over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is, steek de punt van een mes erin; de punt moet er droog uit komen.
4. Laat de cheesecake afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat gedurende 6 uur in de koelkast rusten vóór serveren.
Recept: Chocaddict / Foto: Elle Eten