fbpx

HOW TO: Chocolade cheesecake met kokos

Wat heb je nodig?
Bodem:
– 8 gesuikerde zandkoekjes
– 3 eetlepels geraspte kokosnoot
– 90 gr gesmolten boter

Chocolademengsel:
– 200 g pure chocolade
– 250 g mascarpone
– 150 g kwark
– 4 eieren
– 100 g suiker
– 50 g geraspte kokosnoot + voor de decoratie

Hoe maak je dit?
1. verkruimel de zandkoekjes met een deegroller. Voeg de geraspte kokosnoot en gesmolten boter toe. Meng alles goed en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk goed aan met behulp van een kleine lepel. Zet in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 160 °C (th. 5-6). Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Meng in een kom de mascarpone en kwark. Voeg één voor één de eieren, suiker, gesmolten chocolade en tot slot de kokosnoot toe. Meng het mengsel tot een gladde bereiding.

3. Schenk het mengsel over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is, steek de punt van een mes erin; de punt moet er droog uit komen.

4. Laat de cheesecake afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat gedurende 6 uur in de koelkast rusten vóór serveren.

Recept: Chocaddict / Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-chocolade-cheesecake-met-kokos

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg