fbpx

HOW TO: Chocolade cheesecake met kokos

Wat heb je nodig?
Bodem:
– 8 gesuikerde zandkoekjes
– 3 eetlepels geraspte kokosnoot
– 90 gr gesmolten boter

Chocolademengsel:
– 200 g pure chocolade
– 250 g mascarpone
– 150 g kwark
– 4 eieren
– 100 g suiker
– 50 g geraspte kokosnoot + voor de decoratie

Hoe maak je dit?
1. verkruimel de zandkoekjes met een deegroller. Voeg de geraspte kokosnoot en gesmolten boter toe. Meng alles goed en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk goed aan met behulp van een kleine lepel. Zet in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 160 °C (th. 5-6). Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Meng in een kom de mascarpone en kwark. Voeg één voor één de eieren, suiker, gesmolten chocolade en tot slot de kokosnoot toe. Meng het mengsel tot een gladde bereiding.

3. Schenk het mengsel over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is, steek de punt van een mes erin; de punt moet er droog uit komen.

4. Laat de cheesecake afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat gedurende 6 uur in de koelkast rusten vóór serveren.

Recept: Chocaddict / Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-chocolade-cheesecake-met-kokos

Laatste artikelen

Tips: Gasten-DRUK

De gasten-DRUK in 2025 is zowel een uitdaging als een kans voor horecaondernemers. Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften van consumenten...

MICE Operations

by Rabbit Events Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg