fbpx

HOW TO: Chocolade cheesecake met kokos

Wat heb je nodig?
Bodem:
– 8 gesuikerde zandkoekjes
– 3 eetlepels geraspte kokosnoot
– 90 gr gesmolten boter

Chocolademengsel:
– 200 g pure chocolade
– 250 g mascarpone
– 150 g kwark
– 4 eieren
– 100 g suiker
– 50 g geraspte kokosnoot + voor de decoratie

Hoe maak je dit?
1. verkruimel de zandkoekjes met een deegroller. Voeg de geraspte kokosnoot en gesmolten boter toe. Meng alles goed en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk goed aan met behulp van een kleine lepel. Zet in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 160 掳C (th. 5-6). Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Meng in een kom de mascarpone en kwark. Voeg 茅茅n voor 茅茅n de eieren, suiker, gesmolten chocolade en tot slot de kokosnoot toe. Meng het mengsel tot een gladde bereiding.

3. Schenk het mengsel over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is, steek de punt van een mes erin; de punt moet er droog uit komen.

4. Laat de cheesecake afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat gedurende 6 uur in de koelkast rusten v贸贸r serveren.

Recept: Chocaddict / Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-chocolade-cheesecake-met-kokos

Laatste artikelen

TOPPR van April: 聽Bilal – HighSide Burgers聽

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg