Een ontbijt waar een flat white in zit. Ja, inderdaad: er zit koffie in. Ideaal voor gasten die een kickstart nodig hebben, om de rest van de dag te kunnen knallen. Dit ontbijt zal een winnaar zijn op de menukaart!
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
90 gr havermout
500 ml melk
Mespuntje vanillezaadjes of extract
2 hete espresso’s
2 el granola
Snuf kaneel
Snuf zout
Melkopschuimer
Hoe maak je dit?
1. Doe de havermout met 300 ml melk, een snuf zout en de vanille in een pannetje en breng het aan de kook. Zodra de melk borrelt zet je het vuur lager. Laat de havermout rustig gaar worden. Ik gebruik zelf altijd rolled oats (gekneusde havermout), deze is redelijk snel klaar.
2. Schuim de melk op met behulp van een melkopschuimer. Of gebruik een melkopklopper waarmee je de warme melk opklopt.
3. Voeg de helft van het melkschuim bij de havermout en spatel het door elkaar.
4. Verdeel de havermoutpap over 2 kommen. Giet de hete espresso op de havermout.
5. Verdeel het melkschuim over de 2 kommen.
6. Garneer de flat white porridge met wat granola en kaneel en serveer meteen.
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken