fbpx

HOW TO: Flat white porridge

Een ontbijt waar een flat white in zit. Ja, inderdaad: er zit koffie in. Ideaal voor gasten die een kickstart nodig hebben, om de rest van de dag te kunnen knallen. Dit ontbijt zal een winnaar zijn op de menukaart!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
90 gr havermout
500 ml melk
Mespuntje vanillezaadjes of extract
2 hete espresso’s
2 el granola
Snuf kaneel
Snuf zout
Melkopschuimer

Hoe maak je dit?
1. Doe de havermout met 300 ml melk, een snuf zout en de vanille in een pannetje en breng het aan de kook.  Zodra de melk borrelt zet je het vuur lager. Laat de havermout rustig gaar worden. Ik gebruik zelf altijd rolled oats (gekneusde havermout), deze is redelijk snel klaar.

2. Schuim de melk op met behulp van een melkopschuimer. Of gebruik een melkopklopper waarmee je de warme melk opklopt.

3. Voeg de helft van het melkschuim bij de havermout en spatel het door elkaar.

4. Verdeel de havermoutpap over 2 kommen.  Giet de hete espresso op de havermout.

5. Verdeel het melkschuim over de 2 kommen.

6. Garneer de flat white porridge met wat granola en kaneel en serveer meteen.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-flat-white-porridge

Laatste artikelen

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...

Shiso in de Horeca?

Wat is Shiso?Shiso, ook wel bekend als Perilla, is een aromatisch kruid dat afkomstig is uit Azië en veel wordt gebruikt in de Japanse,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg