fbpx

HOW TO: Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème

Af en toe een sterrengerechtje maakt ieder mens toch wel gelukkig. Dit keer delen wij het recept voor ‘Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème’, door restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)

Voor het gerecht:
2 stuks rijpe avocado
15 stuks cherrytomaatjes
1 stuk rode ui, in ringetjes gesneden
koriander, klein handje de blaadjes

Voor de tigermilk:
(deze hoeveelheid is voor 10 personen, de rest van de saus kan je gerust bewaren en gebruiken voor een ander gerecht)
5 gram gember, geschild
1/4 stuk komkommer, geschild
1 stengel bleekselderij
1,5 stuk tomaten (tros)
7,5 gram koriander
3,5 gram munt
0,5 teen knoflook, gepeld
2 stengels lente ui
1,5 stuks limoenen
30 ml sushi azijn
1 gram zout

Voor de rijstcrème:
(deze hoeveelheid is voor 10 personen, de rest van de crème kan je gerust bewaren en gebruiken voor een ander gerecht)
33 ml melk
66 ml water
25 gram pandanrijst
1,5 gram zout

Hoe maak je dit??1. Begin met de tigermilk. Snij alle ingrediënten fijn, doe ze samen in een blender en mix tot een gladde massa. Hang een zeef in een kom, leg daar een theedoek in en giet de tigermilk in de theedoek. Laat zo lang mogelijk uithangen.

2. Maak dan de rijstcrème. Doe de melk samen met het water, de rijst en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat vanaf het kookpunt 4 minuten doorkoken en zet daarna het vuur uit. Laat nog 20 minuten staan, afgedekt met een deksel. Doe de massa daarna in een blender en mix tot een gladde crème.

3. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en ze uit hun schil. Brand de bolle kant van de avocado volledig zwart met een gasbrander en snij in mooie blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.

4. Maak dan het gerechtje op. Schenk een bodempje tigermilk in een kommetje, plaats daar de avocadoblokjes in en verdeel de cherrytomaatjes erover. Garneer met een lepeltje rijstcrème, ringetjes rode ui en koriander.

Recept en foto via de Hippe Vegetariër

https://social.tippr.nl/how-to-gebrande-avocado-met-tigermilk-en-rijst-creme

Laatste artikelen

Verhoog gastervaring in de horeca met pepermunt

Een eenvoudige manier om de gastervaring in de horeca te optimaliseren, is door pepermunt te serveren bij de bon. Wanneer gasten hun maaltijd afsluiten...

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg