fbpx

HOW TO: Gegrilde zalm met citroen en tijm

Wat heb je nodig?
1/2 tl korianderzaad
1/2 tl roze peperkorrels
1/2tl anijszaad
6 biologische zalmfilets met huid à ca 150 g
sap van 2 limoenen of kleine citroenen
2 el olijfolie, plus extra
4 takjes citroentijm, blaadjes gerist en evt gekneusd
zout en versgemalen peper
Extra: vijzel, aluminiumfolie

Hoe maak je dit?
Verwarm de ovengrill voor. Maal in een vijzel koriander, peper en anijszaad fijn. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Leg de zalmfilets met de huidkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met de gemalen specerijen en wat zout en peper. Zet de bakplaat onder de grill in de oven en gril de zalmfilets in 8-10 min net gaar.
Klop intussen in een kom met een garde het limoen- of citroensap met de olie, tijm en wat zout tot een dikke dressing. Serveer de citroendressing apart bij de zalmfilets. Lekker met gestoomde krieltjes en groene groente.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-gegrilde-zalm-met-citroen-en-tijm

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg