Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij kwamen een heerlijk gerecht tegen op ELLE Eten met wortels en geitenkaas.
Wat heb je nodig?
– 750 g wortels, geschrapt en in grove stukken
– 2 el olijfolie
– 2 tl komijnzaad
– 1 sinaasappel, schoongeboend
– 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
– enkele takjes oregano of munt, fijngehakt
– 75 g granaatappelpitten
– 100 g zachte geitenkaas
– platbrood om erbij te serveren
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven tot 190°C. Meng in een kom de wortels met 1 el olijfolie, het komijnzaad, zout en peper. Rasp boven de kom met een fijne rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje) en meng het erdoor. Verdeel de wortels over een groot bakblik en rooster ze in het midden van de oven in ca 50 min gaar.
2. Meng de kikkererwten door de wortels en doe alles in een grote schaal. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en schenk het sap over de wortels. Meng er de kruiden en granaatappelpitten door en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer meteen met warm platbrood.
Fotografie: Imsyndo/Philip Webb/Gareth Morgans – bewerking receptuur Tal Maes