fbpx

HOW TO: Gestoofde octopus

Zoals de octopus in Zuid-Europese landen bijna overal op de menukaart te vinden is, is dat in Nederlandse restaurants nog te weinig het geval. Zonde! Want de vis is zo veelzijdig en smaakvol. Hier wat inspiratie voor de Spaanse Pulpo (octopus). Pulpo alla galega is een Spaans gerecht gemaakt van plakjes gestoofd en opgebakken octopus, plakjes gekookte aardappel en paprikapoeder. De combinatie is perfect zoet en hartig, met een klein beetje pit van het paprikapoeder.

Nodig:
• 1 kilo ocotpustentakels
• 1/2 rode peper
• Bos peterselie
• 1/2 citroen
• 150 ml witte wijn
• 1/2 witte ui in grove stukken
• 2 grote lichtkruimige aardappels
• Paprikapoeder (zoet of pittig)
• Olijfolie

Bereiding:
– Doe de tentakels van een octopus in een grote stoofpan met de rode peper, peterselie, citroen, ui en wijn. Voeg voldoende water toe zodat de octopus ruim onder water staat en breng met de deksel op de pan aan de kook.
– Draai het vuur zacht en laat anderhalf à twee uur stoven. Kook aan het einde van het stoven een paar (licht)kruimige aardappels gaar en laat droogstomen in de pan.
– Zet het vuur uit en haal de octopus uit het vocht. Laat iets afkoelen op een plank en snijd in plakken van ongeveer een centimeter dik (liever iets dunner dan dikker).
– Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin kort de plakjes octopus, maar pas op dat ze niet te lang bakken (twee tot vier minuten is voldoende). Bestrooi ondertussen met een snufje gerookte-paprikapoeder.
Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Serveer de octopus met de resterende citroen en de plakjes warme aardappel. Bestrooi met paprikapoeder naar smaak en een snuf zeezout.

Bron: culy.nl

https://social.tippr.nl/how-to-gestoofde-octopus

Laatste artikelen

Tapmachine

Jägermeister Jouw gasten de lekkerste ijskoude Jägemeister serveren en ook nog eens een gave experience! Koop nu de nieuwste Jägermeister tapmachine.De meest premium experience om...

Oppeppend bier van cocabladeren

In een wereld waar de nadruk ligt op gezondheid, bewust leven en genieten, biedt innovatie in het bieraanbod een kans om zich te onderscheiden.Een...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg