fbpx

HOW TO: gevulde pompoen

In Amerika kun je er rond oktober niet omheen; Halloween. Groots uitpakken voor de versiering van je huis met griezelige dingen en veel pompoenen is een grote traditie. Daarbij hoort natuurlijk een bezoek aan een pumkin farm, kies je de mooiste pompoen uit en uithollen maar! Ook in Nederland lijken we steeds meer mee te doen met de Halloween en het uithollen van de pompoen. Alleen gebruiken wij hem minder snel als sfeerlicht, maar lekker om te eten. Tijd om een lekker en gemakkelijk gevulde pompoen te bereiden dus!

Nodig:
• 2 pompoenen
• 2 vastkokende aardappelen
• 5 el zonnebloemolie
• 2 tenen knoflook (fijngesneden)
• 1 schaal paddenstoelen melange (200 g)
• 2 kalkoenfilets (in reepjes)
• 1 blikje maiskorrels ((pak 3 blikjes a 198 g), uitgelekt)
• 1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
• 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
• 1 groentebouillontablet (verkruimeld)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart.

2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 3 el olie in een wok. Fruit de knoflook 1 min. en voeg de pompoen- en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee.

3. Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de helft van de kaas met de crème fraîche en het groentebouillontablet en schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.

Bron: ah.nl

https://social.tippr.nl/how-to-gevulde-pompoen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg