Een feest om te zien en een mega party om te eten. Gasten zullen deze gezonde gebakjes niet kunnen weerstaan, dus begeef je snel naar de keuken en bereid deze heerlijke havermout gebakjes met frambozen.
Wat heb je nodig?
(voor 4 gebakjes)
Havermout bodem:
100 gram havervlokken of havermout
3 eetlepels honing
2-3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Eventueel: paar druppeltjes vanille-extract
Vulling:
Stevige kokosyoghurt (bijvoorbeeld van Abbot Kinney) of kwrk
Vers (rood) fruit, zoals frambozen of aardbeien
Kokosrasp
Stevige muffinvorm- of houder
Hoe maak je dit?
1. Maak het havermoutdeeg door de ingrediënten zoals hierboven genoemd met elkaar te mengen. Zet het mengsel heel even in de koelkast (15-30 minuten) om af te laten koelen en steviger te maken. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.
2. Vet de muffinvormpjes in met wat olie en druk de havermout stevig aan in de vorm, zodat de onderkant en zijkanten mooi bedekt zijn en er een ‘bakje/kuipje’ ontstaat. Druk nogmaals stevig aan.
3. Zet de havermout gebakjes zo’n 15 minuten in de oven. Laat ze daarna zo’n 5-10 minuten afkoelen (dan worden ze stevig) en haal ze vervolgens voorzichtig uit de vorm. Vul het gezonde gebakje met kokosyoghurt of kwark en vers fruit, en garneer met kokosrasp.
Recept en foto: Cotton and Cream