We zien steeds meer menu’s zonder vis en vlees in de hoofdrol. Groente en eiwitten zijn deze rol toch langzamerhand aan het overnemen. Alles voor de duurzaamheid. Niet per se lastig om een gerecht zonder vlees of vis te bedenken, maar stiekem zet je vlees of vis altijd voorop. Hieronder een heerlijke snack zonder vlees of vis: rode bieten chips met hummus.
Wat heb je nodig:
– 250 gram rode biet
– 3 takjes tijm
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 400 gram kikkererwten
– 50 gram koriander blaadjes
– 2 eetlepels tahin
– 1 citroen
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– extra vierge olijfolie
Hoe maak je dit:
1. Verhit de oven op 200 graden en snijd vervolgens de rode biet in dunne plakjes en doe ze in een kom.
2. Voeg de tijm blaadjes en olijfolie toe in de kom en mix het goed. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je de rode bieten chips in de oven voor 15 minuten.
3. Voor de hummus doe je alle overige ingrediënten in de blender en blend je het totdat het lekker smooth is.
4. Zodra de chips klaar is serveer je deze met de hummus. Sprenkel eventueel wat olijfolie over de hummus of wat koriander. Beetje aankleding is altijd goed.
Hummus die over is kun je tot 4 á 5 dagen bewaren in de koelkast
Foto credit: Jamie Oliver