fbpx

HOW TO: Japanse noodlesoep

Ramen hebben de wereld veroverd. Zo ook de Nederlandse menukaart. Ramen zijn haast niet meer weg te denken en dat vinden wij van TIPPR helemaal niet erg. In tegenstelling tot de drie andere basisnoodles uit Japan (udon, somen en soba) is ramen niet zozeer de naam van de noodle, maar eerder van het gerecht waar ze in gebruikt worden, namelijk Japanse noodle soep. Je kunt het zowel vegan of met vlees bereiden. Helemaal geen probleem. Je kunt net zo lang variëren totdat jij de perfectie noedelsoep hebt gevonden.

Wat hebben we nodig?
(voor 4 personen)
– 2 x 90 gr Ramen
– 1 ltr (kippen)bouillon
– 2 teentjes knoflook
– 1 cm gember
– 0,5 rode peper
– 1 tl vissaus
– 2 el sojasaus

Toppings
– 80 gr taugé
– 0,5 paksoi
– 2 lente uitjes
– 4 champignons
– 2 gekookte eieren

Hoe maken we dit?
1. Doe de bouillon in een pan. Wil je het helemaal vega houden, gebruik dan groentebouillon.

2. Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon. Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur een minuut of 20 trekken.

3. Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.

4. Kook de eieren in 8 minuten gaar en pel ze. Halveer ze en leg apart.

5. Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

6. Verdeel de noodles en de toppings over 4 kommen.

7. Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon. Giet de hete bouillon op de groente en noodles.

8. Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper en eventueel wat koriander.

Geloof ons, dit is heerlijk!

Recept: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-japanse-noodlesoep

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg