De gezonde effecten van kurkuma lijken oneindig. Kurkuma wordt al eeuwenlang in India gebruikt als smaakmaker en heeft zijn weg nu gevonden naar Europa. Het is upcoming en er wordt steeds vaker mee gekookt. Zo ook de Kurkuma latte! Een variant van de normale latte die ook nog eens goed voor ons is.
Wat hebben we nodig:
400 ml amandelmelk
1 theelepel biologische kurkumapoeder
5 á 6 plakjes verse kurkuma
2 plakjes verse gember
2 theelepels agavesiroop
1/2 theelepel kaneelpoeder
een snuifje zwarte peper
Hoe maken we dit:
1 Doe de amandelmelk in een kleine pan en voeg daar de kurkumapoeder, verse kurkuma, peper, gember siroop en kaneelpoeder aan toe.
2 Laat de amandelmelk warm worden op middelhoof vuur, maar laat het niet koken. Haal de plakjes gember en kurkuma eruit zodra de amandelmelk bijna kookt.
3 Schuim de melk een beetje op hoe je dit normaal ook doet. Kan met een garde of een melkopschuimer
4 Schenk de warme melk in het glas of mason jar en besprenkel met wat extra kaneel poeder
Recept en foto: De Groene Meisjes