fbpx

HOW TO: Kurkuma latte machiato

De gezonde effecten van kurkuma lijken oneindig. Kurkuma wordt al eeuwenlang in India gebruikt als smaakmaker en heeft zijn weg nu gevonden naar Europa. Het is upcoming en er wordt steeds vaker mee gekookt. Zo ook de Kurkuma latte! Een variant van de normale latte die ook nog eens goed voor ons is.

Wat hebben we nodig:
400 ml amandelmelk
1 theelepel biologische kurkumapoeder
5 á 6 plakjes verse kurkuma
2 plakjes verse gember
2 theelepels agavesiroop
1/2 theelepel kaneelpoeder
een snuifje zwarte peper

Hoe maken we dit:
1 Doe de amandelmelk in een kleine pan en voeg daar de kurkumapoeder, verse kurkuma, peper, gember siroop en kaneelpoeder aan toe.
2 Laat de amandelmelk warm worden op middelhoof vuur, maar laat het niet koken. Haal de plakjes gember en kurkuma eruit zodra de amandelmelk bijna kookt.
3 Schuim de melk een beetje op hoe je dit normaal ook doet. Kan met een garde of een melkopschuimer
4 Schenk de warme melk in het glas of mason jar en besprenkel met wat extra kaneel poeder

Recept en foto: De Groene Meisjes

https://social.tippr.nl/how-to-kurkuma-latte-machiato

Laatste artikelen

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...

Shiso in de Horeca?

Wat is Shiso?Shiso, ook wel bekend als Perilla, is een aromatisch kruid dat afkomstig is uit Azië en veel wordt gebruikt in de Japanse,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg