fbpx

HOW TO: Lassi met sla en citroen

Belangrijkste van alles: je eten moet natuurlijk lekker zijn, anders komen we nergens. Alleen een beetje gratis reclame zou ook wel handig zijn, toch? Deze heerlijke, gezonde Lassi is een knaller op de menukaart en zal het zeker goed gaan doen op Instagram!

Wat heb je nodig?
350 ml (gekiemde) amandelmelk*
20 g gedroogde ongesuikerde mango
1 stuk banaan (80 g), zonder schil
3 bladeren romaanse sla (30 g)
6 el citroensap
4 ijsblokjes (of gebruik bevroren banaan)
Voor de medicinale garnering (optioneel)
1 tl rauwe honing of rijstsiroop
1 tl kurkuma poeder
1 tl hennepzaad

Hoe maak je dit?
Week de mango gedurende 30 minuten in warm water en giet daarna het water af. Doe de amandelmelk, mango, banaan, sla en citroensap in de blender (of gebruik een staafmixer). Mix dit goed door elkaar en voeg de ijsblokjes toe. Mix dit op de ijsblokjes-stand. Doop de rand van een glas in honing of stroop en doop vervolgens in de kurkuma en daarna in de hennepzaad. Vul glazen met lassi en serveer.

Bron: Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze via ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-lassi-met-sla-en-citroen

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg