fbpx

HOW TO: papaya tompouce

Een papaya fudge tompouce, huh? Ja, het bestaat. Het een de gezonde (maar net zo lekkere) variant van de tompouce. Een tompouce is een echt Hollandse lekkernij alleen vrijwel nooit te krijgen in een restaurant. Laten wij een gezonde variant hebben bedacht met een zoete laag van papaya dat er ook nog eens hartstikke leuk uit ziet om te serveren.

Wat hebben we nodig?
– 100 g havermout
– 50 g kokosrasp
– ½ tl zout
– 2 el kokosolie (20 g)
– 50 ml ahornsiroop
– 200 g papaya (of mango)
– 150 ml kokosmelk light
– 15 g pistachenootjes
– 10 g kokosvlokken

Hoe maken we dit?
1. Meng met je handen de havermout, kokosrasp, zout, kokosolie en ahornsiroop door elkaar. Kneed tot een redelijk samenhangend deeg.

2. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het deeg hier in en druk goed aan.
Bak de bodem in 20 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen.

3. Schil en ontpit de papaya. Blend tot een dikke gladde sap. Meng in een kom het sap met de kokosmelk. Proef of je de vulling zoet genoeg vindt. Voeg eventueel wat extra ahornsiroop toe.

4. Giet de vulling in het bakblik over de (afgekoelde) bodem. Zet minimaal 4 uur in de koelkast zodat de fudge de kans krijgt om stevig te worden.

5. Garneer met wat fijngehakte pistachenootjes en kokosrasp. Snij de taart in 8 stukken.

Recept en foto: The Green Happiness

https://social.tippr.nl/how-to-papaya-tompouce

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg