fbpx

HOW TO: Pastel de nata

Wat hebben we nodig:
(Ingrediënten voor 10 stuks)?- 1 rol vers bladerdeeg
– 4 eidooiers
– 250 ml melk
– 1 vanillepeul
– Rasp van een halve citroen
– Kaneelstokje
– 60 gram suiker
– 1 eetlepel bloem

Hoe maken we dit:
1 Verwarm de oven voor op 220  graden en rol het bladerdeeg op. Snijd deze in 10 gelijke plakjes van ongeveer 1,5 cm en rol de plakjes iets uit.
2 Vet een muffinvorm in met wat bakspray. Druk de plakjes bladerdeeg in de vorm. Prik er gaatjes in met een vork en zet de vorm met bladerdeeg even in de koelkast.
3 Klop de eidooiers met de bloem en de suiker in een kom tot een gladde massa.
4 Snijd het vanillestokje open en verwijder het merg met een mes. Het overgebleven stokje kan je in de suikerpot doen, dan krijg je homemade vanillesuiker.
5 Verwarm in de tussentijd de melk met het kaneelstokje, de rasp van een halve citroen (eerst wassen) en het merg van het vanille stokje. Haal het kaneelstokje er vervolgens uit.
6 Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.
Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het al roerende iets dikker worden. Net zo dik als een vanillesaus ongeveer. Dus niet zo dik als vla.
7 Laat het mengsel iets afkoelen.Giet de gele room op de bladerdeegbakjes.
8 Bak de Pastéis de nata in 12 – 15  minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-pastel-de-nata

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg