fbpx

HOW TO: Pulled pork met jackfruit

Jackfruit, ook wel nangka genoemd, wordt steeds meer gebruikt als vleesvervanger. Het is een stekelvormige vrucht en het lijkt verdacht veel op pulled pork of pulled chicken. Tijd dus, om een recept met jullie te delen!

Wat heb je nodig?
(voor twee goedgevulde tortilla’s)
2 blikken young green jackfruit in brine of water
1/4 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1/2 tl zout
1/2 tl peper
1 tl liquid smoke (optioneel)
250 ml groentebouillon
3 teentjes geperste knoflook
1 gesnipperde ui
60 ml barbecuesaus
Harde broodjes of tortillas

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. In de blikken zitten stukken jackfruit in de vorm van een driehoek. Snijd van elke driehoek het harde puntje eraf, zodat je alleen het vezelachtige vruchtvlees overhoudt. 

2. Spoel de jackfruit af onder de koude kraan en trek vervolgens de jackfruit los, zodat je al een soort pulled pork structuur krijgt.

3. Fruit de ui tot het glazig is. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak dit kort mee. Bak de jackfruit mee en voeg alle specerijen, zout, peper en liquid smoke toe. Roer goed door tot alle specerijen tot alle jackfruit met een laagje specerijen gecoat zijn. Bak dit ongeveer 1 minuutje op medium hoog vuur. 

4. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen, tot alle groentebouillon is opgenomen.

5. Verdeel de jackfruit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de vegan pulled pork 15 minuten.

6. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en voeg barbecuesaus toe. Zorg dat alle jackfruit voorzien is van een laagje barbecuesaus en zet de bakplaat terug in de oven. Bak het nog eens een kwartiertje af.

7. Verdeel de vegan pulled pork over de tortilla’s en het is klaar om te serveren.

Recept en foto: Gewoon Lekker Groen

https://social.tippr.nl/how-to-pulled-pork-met-jackfruit

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg