We zien steeds meer menu’s zonder vis en vlees in de hoofdrol. Groente en eiwitten zijn deze rol toch langzamerhand aan het overnemen. Alles voor de duurzaamheid. Niet per se lastig om een gerecht zonder vlees of vis te bedenken, maar stiekem zet je vlees of vis altijd voorop. Hieronder een heerlijke snack zonder vlees of vis: rode bieten hummus.
Wat hebben we nodig:
– 1 tl tahin
– 1 blik kikkererwten (450 g)
– 2 teentje knoflook
– 1 el olijfolie
– 1 halve citroen
– peper en zout naar smaak
– 1 tl komijn
– 2 bieten
1. Snijd de bieten in stukken en kook of stoom ze in een klein laagje water gaar. Spoel de kikkererwten met water af in een vergiet.
2. Pers de halve citroen uit en vang het sap op.
3. Pers de knoflookteentjes uit of snijd ze heel fijn.
4. Rooster de komijn even en maak het met een vijzel fijn.
5. Doe vervolgens alle ingrediënten, op het zout en de peper na, in de keukenmachine. Meng tot het een gladde pasta is geworden. Is het mengsel nog iets te dik, dan kun je wat water toevoegen.
6. Breng de hummus op smaak met zout en peper.
Foto en recept: The Green Happiness