fbpx

HOW TO: Steak van de BBQ

Een steak op zijn tijd is nooit verkeerd. Heerlijk om een stuk vlees op zijn allerbest te krijgen en er vervolgens nog beter van te kunnen genieten. Maar hoe bepaal je nu de gaarheid zonder het stuk vlees in zijn geheel door middel te snijden? Zoals met alles, meten is weten. Je bepaalt de gaarheid van je steak het nauwkeurigst met een digitale vleesthermometer door de kerntemperatuur te meten.

Je steekt de thermometer tot halverwege in het vlees. Niet tegen het bot aan. Als we uitgaan van een 2,5 cm dikke steak zijn dit de temperaturen die je aan kunt houden:

Rare: 50 tot 52 graden
Medium Rare: 55 tot 58 graden
Medium: 60 tot 63 graden
Medium well: 65 tot 67 graden
(not so) Well done: 70 graden en hoger

Succes!

https://social.tippr.nl/how-to-steak-van-de-bbq

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg