fbpx

HOW TO: Steak van de BBQ

Een steak op zijn tijd is nooit verkeerd. Heerlijk om een stuk vlees op zijn allerbest te krijgen en er vervolgens nog beter van te kunnen genieten. Maar hoe bepaal je nu de gaarheid zonder het stuk vlees in zijn geheel door middel te snijden? Zoals met alles, meten is weten. Je bepaalt de gaarheid van je steak het nauwkeurigst met een digitale vleesthermometer door de kerntemperatuur te meten.

Je steekt de thermometer tot halverwege in het vlees. Niet tegen het bot aan. Als we uitgaan van een 2,5 cm dikke steak zijn dit de temperaturen die je aan kunt houden:

Rare: 50 tot 52 graden
Medium Rare: 55 tot 58 graden
Medium: 60 tot 63 graden
Medium well: 65 tot 67 graden
(not so) Well done: 70 graden en hoger

Succes!

https://social.tippr.nl/how-to-steak-van-de-bbq

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg