fbpx

HOW TO: Sweet potato cheesecake

Say cheeeeeese-cake. Heerlijk, cheesecake. Er zijn maar weinig mensen die er niet van houden. Voor de mensen die er wel van houden (duh) is dit een dikke vette plus op je menu kaart. En natuurlijk al helemaal als je één van de ingrediënten vervangt voor eentje waar je de laatste tijd niet meer omheen kunt; de zoete aardappel! Zoete aardappel cheesecake is naast de subtiele smaakexplosie ook nog eens mooi gezicht met de zachte oranje kleur. No een dikke laag chocoladeganache erbovenop, kruimels van bastogne en wat fris fruit en serveren maar!
Bereiding:

1.Kook de zoete aardappelen gaar en maal in de keukenmachine fijn met de eieren, suiker, roomkaas en een snufje kaneel.
2. Vet een ovenschaal in met boter en giet de zoete aardappel mengsel erin en schuif in de oven voor ongeveer 35 minuten. De bovenkant moet mooi stevig gebakken zijn.
3. Ondertussen verwarm je een reep pure chocolade au bain marie en wanneer deze gesmolten is vermeng je het met de slagroom. Giet het mengsel op de taart en laat de taart vervolgens afkoelen in de koelkast of versneld in de vriezer.
4. Klop in een schaal slagroom lobbig en doe dit vervolgens in een keukenmachine. Voeg hierbij de zest van een limoen, gekookte biet en suiker toe en maal fijn tot een mooie gladde mengsel.
5. Snijd mooie rechte stukken uit de cheesecake en serveer met bastognekruimel, granny smith, granaatappel en bietenslagroom.
Nodig
3 middelgrote zoete aardappels
4 eieren
750 gram roomkaas
150 gram suiker
Snufje gemalen kaneel
Boter
200 gram pure chocolade
200 gram slagroom
1 Gekookte biet
Zest van 1 limoen
200 gram geklopte slagroom
20 gram suiker
1/2 pak bastogne verkruimeld
1 Granaatappel
1 Granny smith

Bron: Favorflav

https://social.tippr.nl/how-to-sweet-potato-cheesecake

Laatste artikelen

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...

Trendrapport 2024 – Trend: No Waste Restaurant

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg