fbpx

HOW TO: Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

Een dessert (of gebakje voor overdag) dat je gasten ab-so-luut niet kunnen weerstaan. Makkelijk om te maken en een feest om te serveren. Dus maak gauw deze taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen.

Wat heb je nodig?
125 g bloem
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
75 g koude boter
1 blaadje gelatine
75 ml slagroom
1 tl vanillearoma (flesje a 38 ml)
100 g witte chocolade
1 ei
2 el poedersuiker
125 g crème fraîche
250 g frambozen

Hoe maak je dit?
Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Vet ondertussen de quichevormpjes in met boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Knip uit een stuk bakpapier 6 rondjes die groter zijn dan de diameter van de vormpjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en duw elk bolletje gelijkmatig uit in een vormpje. Dek het deeg af met bakpapier en verdeel de blindbakvulling er over. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak ze in nog ca. 5 min. goudbruin. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de slagroom met het vanillearoma in een steelpan. Snijd de chocolade grof en doe bij de slagroom in de pan. Smelt op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los op in het chocolade-roommengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Splits het ei. De eidooier wordt niet gebruikt.
Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit glanzende pieken vormt. Meng met een spatel het chocomengsel, eiwit en de crème fraîche voorzichtig door elkaar. Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes. Vul elke bodem tot de rand met chocolademousse. Laat in de koelkast 2 uur opstijven. Verdeel de frambozen over de taartjes en serveer.

Recept en foto: Albert Heijn

https://social.tippr.nl/how-to-taart-jes-met-wit-techo-co-la-de-mous-se-en-fram-bo-zen

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Aangezien elke cashewappel...

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg