fbpx

HOW TO: Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

Een dessert (of gebakje voor overdag) dat je gasten ab-so-luut niet kunnen weerstaan. Makkelijk om te maken en een feest om te serveren. Dus maak gauw deze taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen.

Wat heb je nodig?
125 g bloem
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
75 g koude boter
1 blaadje gelatine
75 ml slagroom
1 tl vanillearoma (flesje a 38 ml)
100 g witte chocolade
1 ei
2 el poedersuiker
125 g crème fraîche
250 g frambozen

Hoe maak je dit?
Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Vet ondertussen de quichevormpjes in met boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Knip uit een stuk bakpapier 6 rondjes die groter zijn dan de diameter van de vormpjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en duw elk bolletje gelijkmatig uit in een vormpje. Dek het deeg af met bakpapier en verdeel de blindbakvulling er over. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak ze in nog ca. 5 min. goudbruin. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de slagroom met het vanillearoma in een steelpan. Snijd de chocolade grof en doe bij de slagroom in de pan. Smelt op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los op in het chocolade-roommengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Splits het ei. De eidooier wordt niet gebruikt.
Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit glanzende pieken vormt. Meng met een spatel het chocomengsel, eiwit en de crème fraîche voorzichtig door elkaar. Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes. Vul elke bodem tot de rand met chocolademousse. Laat in de koelkast 2 uur opstijven. Verdeel de frambozen over de taartjes en serveer.

Recept en foto: Albert Heijn

https://social.tippr.nl/how-to-taart-jes-met-wit-techo-co-la-de-mous-se-en-fram-bo-zen

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg