Zet je schrap, want er komt nu toch een heerlijk recept aan. Het zou eeuwig zonde zijn om deze niet te maken. Niet alleen je gasten zullen hier van genieten, maar ook jij mag stiekem wel één (of twee, of drie) koekjes eten. Deze raw, vegan oreo koekjes met ijs zijn een waar genot!
Wat hebben we nodig?
(6 stuks)
– 200 g verse dadels, ontpit en geweekt
– 70 g kokosmeel (gemalen kokosrasp)
– 25 g carobepoeder
– 2 bananen, bevroren
– 10 g kokosrasp
– 20 g cashews, 1 uur geweekt in water
– 70 ml water
– 1 tl vanillepoeder
– 1 el citroensap
– 15 g rozijnen
Hoe maken we dit:
1. Doe de dadels samen met het kokosmeel, carobepoeder en 3 eetlepels van het water waar de dadels in zijn geweekt in de keukenmachine. Mix totdat het goed fijngemalen en gemixt is.
2. Vorm van het deeg 12 even grote balletjes. Druk deze plat en vorm er koekjes van. Leg ze op een bord en bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3. Blend vervolgens de bananen samen met de kokosrasp, cashews, het water, de vanillepoeder en het citroensap tot een glad mengsel.
4. Verdeel de bananenvulling over de helft van de koekjes. Druk de rozijnen in het mengsel en leg de andere helft van de koekjes er bovenop. Zet nog even een kwartiertje in de vriezer en serveer.
Foto en recept: The Green Happiness