Een heerlijk recept dat wij jullie niet kunnen onthouden. Verse pizza met vegan pesto en courgette. Maakt niet alleen de vegans blij, maar ook de rest van je gasten. Het is leuk om eens vaker te experimenteren met de pizza. Alhoewel de good old pizza margerita ook erg lekker is natuurlijk. Let’s give it a try!
Wat hebben we nodig:
Voor de pesto
– 1 plantje basilicum
– 2 teentjes knoflook
– het sap van 1 citroen
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 50 gram pijnboompitten
– peper en zout naar smaak
Voor de pizza
– 1 verpakking vers pizzadeeg van Tante Fanny
– 1 courgette, flinterdun gesneden (met een mandoline)
– 2 zoete uien
– agavesiroop
– peper
– pijnboompitten
Hoe maken we dit:
1. Snijd de uien beide in de lengte doormidden en snijd ze daarna in halve ringen. Zet het vuur medium/ laag en giet een scheutje olijfolie in de pan. Laat de uien goed bakken en voeg een eetlepel agavesiroop toe. Je kan de uien gerust een minuut of 20 geven. Wel goed blijven roeren, zodat ze niet verbranden! Een klein scheutje water bij de uien kan helpen om de smaken goed los te krijgen en om te voorkomen dat de uien verbranden.
2. Voeg alle ingrediënten voor de vegan pesto in de keukenmachine of blender. Als het een mooi groen geheel is geworden, is het heel belangrijk om even de pesto te proeven. Hier kan je nog smaak toevoegen, mocht je dat nodig vinden. Voor iets zoeter voeg je wat meer agave toe, voor een zuurtje wat citroensap.
3. Verwarm je oven voor op 220 graden
4. Pak nu het verse pizzadeeg erbij. Pak jouw gewenste bakvorm en bedek deze met bakpapier. Smeer het pizzadeeg goed lekker dik in met de pesto. Dit is de saus van de pizza.
5. Bedek nu de pizza met de plakjes courgette. Voel je vrij om een leuk patroontje te leggen: je pizza mag er gerust mooi uitzien. Presentatie is key! Verdeel vervolgens de mooi gebruinde uienringen over de pizza.
6. Schuif nu je pizza voor 15-20 minuten in de oven. Let op: iedere even is weer verschillend, dus houd je pizza gewoon een beetje in de gaten.
7. Als de pizza lekker warm uit de oven komt, maak je hem af door er (geroosterde) pijnboompitten en eventueel rucola overheen te strooien.
Recept en foto: De Groene Meisjes