fbpx

HOW TO: Worteltaart

Hoe hoeft niet altijd feest te zijn om taart te eten, maar het is wel altijd een feest om taart te eten. Vandaar dit recept voor een heerlijke worteltaart. Aanschouw het recept, bak de taart en pak stiekem zelf ook maar een stukje!

Wat heb je nodig?
– 230 gram spelt/volkorenmeel
– 1 grote wortel + wat extra voor garnering
– 300 ml water
– 220 gram dadels in stukjes (10 grote verse dadels)
– 180 gram rozijnen
– 3 el gehakte walnoten
– 85 ml appelsap
– 1 tl baking soda
– 1 tl pimentpoeder
– 1 tl bakpoeder

Frosting:
– 4 eetlepels plantaardige margarine
– 125 gram poedersuiker
– scheutje vanille extract of wat vanillepoeder

Hoe maak je dit?
1. Verwarm je oven voor op 190 graden.

2. Zeef het meel en mix met de baking soda en het bakpoeder. Zet dit even weg.

3. Doe de rozijnen, dadels, het pimentpoeder en het water in een kleine pan. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Het meeste water is dan weg.

4. Rasp ondertussen de wortel en doe dit in een kom. Voeg de walnoten, appelsap en de warme dadelmassa toe. Roer dit door elkaar en laat even afkoelen.

5. Voeg na het afkoelen het natte wortel-dadel mengsel toe aan het meel. Roer dit met een spatel door. Als het erg droog en ‘taai’ is voeg je nog wat appelsap of water toe.

6. Doe het deeg in een ingevette taartvorm en zet dit 45 minuten in de oven.

7. Maak ondertussen de frosting door de plantaardige margarine een beetje zacht te kloppen met een handmixer. Mix de vanille erdoor. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een gladde massa.

8. Laat de taart compleet afkoelen, voordat je de frosting erop smeert.

Foto en recept: De Groene Meisjes

https://social.tippr.nl/how-to-worteltaart

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg