fbpx

HOW TO: Zoete aardappel salade

De herfst is weer begonnen en het is daarom tijd dat de salades een najaarstwist krijgen. Wees lekker creatief en gebruik seizoensgebonden producten! Vandaag in de hoofdrol: zoete aardappel kerriesalade.

Wat heb je nodig?
(Voor 2-3 personen)

2-3 grote zoete aardappels
2 eieren
6-8 zongedroogde tomaatjes
1 gele paprika
1/2 rode ui
Parmezaanse kaas
Pijnboompitjes
1 eetlepel Griekse yoghurt of kwark
1 eetlepel light mayonaise
1 theelepel grove mosterd
Eventueel: verse dille als garnering
Eventueel: magere spekjes

Hoe maak je dit?
1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van c.a. 2-3 cm. Kook de zoete aardappel daarna zo’n 8-10 minuten in een pannetje met water beetgaar. Niet te lang, anders worden ze te zacht.

2. Kook in de tussentijd de eieren hard en rooster een klein handje pijnboompitjes. Bak eventueel de spekjes uit. Maak de saus door de yoghurt of kwark, mayonaise en mosterd te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de paprika in kleine blokjes, de rode ui in dunne, halve ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes. Doe dit in een mengkom, samen met de ietwat afgekoelde zoete aardappelen (en eventueel de spekjes). Doe de saus erbij en schep het geheel voorzichtig een paar keer om, om alle ingrediënten te mengen.

4. Schep de zoete aardappelsalade in een kom of schaal en garneer met de fijngesneden ei, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Voeg eventueel wat fijngesneden dille toe. Serveer de salade lauwwarm of koud, omdat je ‘m een paar uur eerder al hebt gemaakt en in de koelkast bewaard, allebei lekker.

Recept en foto: Cotton and Cream

https://social.tippr.nl/how-to-zoete-aardappel-salade

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg