De kerstdagen staan om de hoek. Door de onzekerheid over de heropening van de horeca, zijn jouw gasten grotendeels aangewezen op bestellen en thuis uit eten gaan. Dat betekent dat er ook een alternatief moet komen voor de jaarlijkse zakelijke kerstborrel. Werkgevers moeten hun werknemers dit jaar op een andere manier bedanken. De oplossing: het kerstpakket. Naar verwachting worden de kerstpakketten dit jaar groter, uitgebreider en persoonlijker dan tevoren. Hoe kan jij hier op inspelen? We hebben een aantal TIPPS voor je op een rijtje gezet.
Verzin een thema: Maak het thema van je pakket nog specifieker dan alleen kerst. Stel een ontbijt-, lunch-, diner- of borrelpakket samen. Zorg ervoor dat die jaarlijkse (online) kerstlunch dit jaar gewoon door kan gaan! Is jouw horecazaak gespecialiseerd in Italiaans eten? Voeg er dan een Italiaans thema aan toe! Staan jullie vooral bekend om jullie brede wijn assortiment? Maak er dan een wijnpakket met passende glazen van.
Voeg eigen producten toe: Maak je pakket origineel. Niet dat standaard pakket met een kaarsje, zakje popcorn en crackertjes die je overal kan vinden. Voeg producten toe die jullie zelf maken; ‘Onze huisgemaakte jam’. Zo zorg je dat jouw pakket nergens anders te verkrijgen is!
Keuzepakket: Persoonlijkheid is dit jaar van groot belang. Werkgevers kunnen de kerstpakketten niet persoonlijk leveren. Laat de werkgever daarom de kerstpakketten zelf samenstellen. Persoonlijker wordt het niet. Geef bijvoorbeeld de keuze uit decoratie van het pakket, verschillende smaken en dranken uit jouw assortiment.
Zorg voor verschillende maten: Stel verschillende maten en prijzen beschikbaar. De ene werkgever heeft een hoger budget dan de ander. Door verschillende maten beschikbaar te stellen, kunnen ze in beiden gevallen het kerstpakket bij jou halen. Wat je ook kan doen is werken met een ‘pay-per-product’ methode. Werkgevers betalen dan voor het aantal producten dat in het pakket zit en kunnen er ook voor kiezen om producten weg te laten.
Creëer een belevenis: Een kerstdiner via zoom. Het is op zichzelf al een hele belevenis. Wel kan je ervoor zorgen dat werknemers het gevoel hebben dat ze echt uit zijn en niet in hun dagelijkse meeting zitten. Laat ze de restaurantervaring thuis nabootsen. Stel servies beschikbaar en voeg bijvoorbeeld een menu met feestelijke decoratie toe.
Support your locals: Werk samen met lokale ondernemingen die het moeilijk hebben. Denk dan naast eten en drinken ook aan nonfood producten; een bosje bloemen, een kaartje of een wijnglas erbij. Of combineer je pakket met een service. Orgabiseer een digitale escaperoom of pubquiz bij jouw pakket. Dit geeft de kerstborrel net dat beetje extra.
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!