fbpx

Is je menukaart klaar voor het winterterras?

Op bepaalde plekken is het al mogelijk, het uitbreiden van je terras. Dat is goed nieuws, aangezien gasten de laatste tijd liever een plekje buiten op het terras hebben in plaats van binnen. Hierbij is het wel belangrijk gerechten te serveren die terras- en winterproof zijn. Soepen die niet al koud zijn voor ze bij je gasten aankomen of garnituren die van het bord afgewaaid zijn. Neem de volgende tips mee, om te zorgen dat jullie klaar zijn om je gasten winterse gerechten aan te bieden en zo ook in de winter te laten genieten van al die warmte uit de keuken.

Verwarm de borden voor. Het is niet nodig om ze gloeiend heet te maken. Er zijn meerdere mogelijkheden om je borden warm te houden. Zet de borden ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 80ºC. Wat je ook kan doen is een bordenwarmer aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat alle borden op de juiste temperatuur zijn. Verder kan je je borden voor het serveren in een bad met heet water leggen of de borden in de magnetron zetten. Check wel of je borden hier geschikt voor zijn!

Voor de borrel kies je voor gerechten die niet te veel tijd in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan het serveren van fingerfood voor je gasten. Zodra dit klaar is kan het direct warm en snel op tafel worden geserveerd.

Denk bij het opmaken van de borden aan de grote van de tafels op het terras. Terrastafels zijn al snel wat kleiner dan tafels die binnen staan. Zorg daarom dat je niet te grote borden gebruikt. Plaats de garneringen altijd op het bord.

Houdt rekening met het weer bij het samenstellen van je menukaart. Garnituren die licht zijn kunnen van het bord afwaaien. Houdt daarnaast ook rekening met de ingrediënten die je gebruikt en zorg dat ze niet uitdrogen of verkleuren.

Pas je menu aan naar winterse maaltijden. Misschien een voor de hand liggende tip, maar wel een belangrijke. Serveer bijvoorbeeld stampotten, mosselen of erwtensoep. Iets wat je gasten de zomer hebben gemist en waar het nu het perfecte weer voor is.

Winterbiertjes. Niet alleen je maaltijden kunnen de winterse sfeer bevorderen, ook je bier. Tegenwoordig heeft ieder seizoen zijn eigen bier. Bied je gasten speciale winterse biertjes aan. Het alcoholpercentage van winterbier ligt gemiddeld wat hoger dan in de andere seizoenen. Dit hoge percentage geeft je gasten een warm gevoel. Daarnaast staat winterbier bekend om de kruidige smaken en aroma’s. Een aantal voorbeelden van winterbieren zijn:
– Lowlander Winter IPA
– Hertog Jan winterbier
– Chouffe N’ice
– ReuZ winterbier
– Texelse Noorderwiend

En, klaar voor de winter?

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/is-je-menukaart-klaar-voor-het-winterterras

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg