fbpx

Is jouw horecazaak halal?

Lange tijd geleden voelden de vegetariërs zich achtergesteld in de horeca. Zij werden weinig gehoord. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel horecazaken die een vegetarisch of zelfs een veganistisch menu aanbieden.

Nu denken veel horecazaken dat zij zich onderscheiden door ook deze doelgroep aan te spreken. Maar als je zaak voor iedereen toegankelijk is, waar is nu dan de Halal menukaart?

Het eten van Halal voedsel maakt steeds meer zijn opmars. De halalmarkt is een van de snelst groeiende industrieën. Een grote kans ligt voor jouw horecazaak bij het inspelen op de doelgroep die Halal wil consumeren.

Veel producten zijn vaak al halal. Fruit, groenten, dranken (behalve alcohol) en al het eten uit de zee zijn halal. Voor vlees gelden er specifieke regels.

Zo mag het dier niet zijn geslacht met verdoving en moet het dier sterven door een snede in de hals met een scherp mes. Bepaalde dieren zijn onrein en dus ook niet halal. Varkensvlees is bijvoorbeeld niet halal. Vlees kan een halal keurmerk krijgen door het op islamitische eisen te slachten.

Laat zien dat je deze doelgroep niet vergeten bent en betrek deze doelgroep bij jouw horecazaak. Voor jou als horecaondernemer is er dus een goede aanleiding om op de menukaart aan te geven welke producten halal zijn.

Daarnaast draait het om inclusiviteit. Voelt iedereen zich wel aangesproken door jouw menukaart? De doelgroep die halal eet, kan nu op maar weinig plekken terecht. Terwijl zij ook juist willen genieten van de horeca.

Er zijn maar weinig menukaarten gericht op de halal-etende consument. Ze worden gepusht om dan maar alleen salades en simpele gerechten te kunnen eten. Terwijl er nog zoveel meer kan!

Op de menukaart wordt vaker aangegeven of het product noten, gluten of dierlijke producten bevat. Hier kan je bijvoorbeeld een halal keurmerk aan toevoegen om te laten zien dat je deze doelgroep ook met open armen ontvangt en graag met ze meedenkt.

Vlees kan een halal keurmerk krijgen door het op islamitische wijze te slachten. Zorg dat je je verdiept in de cultuur van je doelgroep. Met je menu raakt je de cultuur.

Sommige gerechten hebben geen halal keurmerk nodig maar kunnen wel halal-proof zijn. Licht deze gerechten uit en benoem dat deze dus 100% halal zijn!

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/is-jouw-horecazaak-halal

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg