fbpx

Kefir

Kefir heeft de laatste tijd veel populariteit gekend. Het melkproduct wordt vaak vergeleken met een yoghurtdrankje.

Het product kan van koeien-, schapen- of geitenmelk gemaakt worden. Dit wordt gemengd met zogenaamde Kefir ‘korrels’. Dit zijn de Kefir schimmel – en melkzuurbacteriën. Het heeft een frisse smaak en bevat daarnaast ook koolzuur en een heel klein percentage alcohol.

Er wordt gedacht dat bewoners in de berggebieden van Tibet of de Kaukasus dit jaren geleden al dronken. Dit melkproduct kan gedronken of gegeten worden, zoals je yoghurt met fruit zou eten, het is enkel dunner dan normale yoghurt.

Daarnaast zou Kefir een goede werking hebben op de darm flora door de goede bacteriën en schimmels die het bevat. Het zit ook boordevol magnesium, ijzer, jodium, vitamine C, vitamine B1-2-6-12, biotine, vitamine k2 en een heleboel enzymen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credit: Jasper Albas

https://social.tippr.nl/kefir

Laatste artikelen

Waarom is Patisserie Onmisbaar in de Horeca

In de horeca is het vieren van een memorabele momenten net zo belangrijk als het serveren van heerlijke gerechten. Patisserie speelt hierbij een cruciale...

Transformeer Je Restaurant met No-Waste Praktijken!

In de moderne samenleving zien we een groeiende beweging naar het minimaliseren van voedselverspilling. Deze beweging wordt niet alleen omarmd door innovatieve startups en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg