fbpx

Kefir

Kefir heeft de laatste tijd veel populariteit gekend. Het melkproduct wordt vaak vergeleken met een yoghurtdrankje.

Het product kan van koeien-, schapen- of geitenmelk gemaakt worden. Dit wordt gemengd met zogenaamde Kefir ‘korrels’. Dit zijn de Kefir schimmel – en melkzuurbacteriën. Het heeft een frisse smaak en bevat daarnaast ook koolzuur en een heel klein percentage alcohol.

Er wordt gedacht dat bewoners in de berggebieden van Tibet of de Kaukasus dit jaren geleden al dronken. Dit melkproduct kan gedronken of gegeten worden, zoals je yoghurt met fruit zou eten, het is enkel dunner dan normale yoghurt.

Daarnaast zou Kefir een goede werking hebben op de darm flora door de goede bacteriën en schimmels die het bevat. Het zit ook boordevol magnesium, ijzer, jodium, vitamine C, vitamine B1-2-6-12, biotine, vitamine k2 en een heleboel enzymen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credit: Jasper Albas

https://social.tippr.nl/kefir

Laatste artikelen

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...

Geld verdienen met je laadpaal in de horeca?

Orange Charging Steeds meer ondernemers kiezen bewust voor het laten plaatsen van laadpalen. Door de vele voordelen die het ze biedt is het een makkelijke...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg