Kimchi (kimchee-), het wordt ook wel eens Koreaanse zuurkool genoemd.
Voor Kimchi wordt vaak kool of radijs gebruikt. Die worden gepekeld en gefermenteerd. Pekelen van groenten houdt in dat je ze in zout legt, door dit te doen voorkom je micro-organismen. Na het pekelen worden er specerijen aan de groenten toegevoegd, denk aan knoflook, rode peper, lente ui, wortel, prei, gember, sesamzaad en zeewier. Kimchi heeft een erg frisse en zure smaak, dit komt door het fermentatieproces.
Het is in Korea enorm populair, het wordt in principe bijna bij alle maaltijden als bijgerecht geserveerd, ook ontbijt!
Doordat er fermentatie aan toe komt, kan dit gerecht lange tijd bewaard worden. Om dit proces te versnellen kan je gebruik maken van vissaus, de Koreaanse variant wordt gemaakt met oesters.
Over het algemeen is Kimchi laag in calorieën, bomvol vezels en rijk aan vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en goede melkzuurbacteriën.
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!
Tekst credits: culy.nl