fbpx

Kimchi – Koreaanse food trend

Kimchi (kimchee-), het wordt ook wel eens Koreaanse zuurkool genoemd.

Voor Kimchi wordt vaak kool of radijs gebruikt. Die worden gepekeld en gefermenteerd. Pekelen van groenten houdt in dat je ze in zout legt, door dit te doen voorkom je micro-organismen. Na het pekelen worden er specerijen aan de groenten toegevoegd, denk aan knoflook, rode peper, lente ui, wortel, prei, gember, sesamzaad en zeewier. Kimchi heeft een erg frisse en zure smaak, dit komt door het fermentatieproces.

Het is in Korea enorm populair, het wordt in principe bijna bij alle maaltijden als bijgerecht geserveerd, ook ontbijt!

Doordat er fermentatie aan toe komt, kan dit gerecht lange tijd bewaard worden. Om dit proces te versnellen kan je gebruik maken van vissaus, de Koreaanse variant wordt gemaakt met oesters.

Over het algemeen is Kimchi laag in calorieën, bomvol vezels en rijk aan vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en goede melkzuurbacteriën.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credits: culy.nl

https://social.tippr.nl/kimchi-koreaanse-food-trend

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg