Kimchi (kimchee-), het wordt ook wel eens Koreaanse zuurkool genoemd.
Voor Kimchi wordt vaak kool of radijs gebruikt. Die worden gepekeld en gefermenteerd. Pekelen van groenten houdt in dat je ze in zout legt, door dit te doen voorkom je micro-organismen.
Dit artikel verder lezen in de app?
De specerijen worden na het pekelen aan de groenten toegevoegd. Denk aan knoflook, rode peper, lente ui, wortel, prei, gember, sesamzaad en zeewier. Kimchi heeft een erg frisse en zure smaak, dit komt door het fermentatieproces.
Het is in Korea enorm populair, het wordt in principe bijna bij alle maaltijden als bijgerecht geserveerd, ook ontbijt!
Doordat er fermentatie aan toe komt, kan dit gerecht lange tijd bewaard worden. Om dit proces te versnellen kan je gebruik maken van vissaus, de Koreaanse variant wordt gemaakt met oesters.
Over het algemeen is Kimchi laag in calorieën, bomvol vezels en rijk aan vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en goede melkzuurbacteriën.
Tekst credits: culy.nl
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.
Nu je hier toch bent …
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!