fbpx

Koffie trend: Slow-koffie

Ook wel filterkoffie genoemd.

Bij de naam filterkoffie komt al snel de nostalgische herinnering van je oma die het filterkoffieapparaat aanzet voor het koffie momentje wanneer je op bezoek komt. Slow-koffie wordt echter gemaakt met andere apparatuur en een andere methode.

De meest voorkomende en gebruikte apparaten voor slof-koffie zijn de Chemex of Hario v60. Slow-koffie wordt niet enkel anders gemaakt, het brengt ook een andere smaak met zich mee door de lichtere branding en zetmethode. Het kent een compleet andere aciditeit dan espresso bijvoorbeeld.

Zetmethode;
1. 400 ml water op 85-90 graden
2. Maal 30 gr koffie tot zandkorrelgrote
3. Zet een filter in de kraag van de Chemex of v60 en giet hier eerst warm water overheen, giet het spoelwater weg
4. Zet het apparaat op een weegschaal, doe de gemalen koffie in de filter en giet 60 gr water erin af. Het geheim is om van het midden naar buiten te schenken en laat dit 30 seconden zitten
5. Schenk verder en blijf rondjes maken
6. Wanneer de filter tot 1 cm boven de rand gevuld is en je in totaal 500gr op de teller hebt staan, ben je klaar
7. Serveer de koffie in een voorverwarmd kopje et voilà!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credits: Missethoreca.nl

https://social.tippr.nl/koffie-trend-slow-koffie

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg