fbpx

Koffiecursus: Lungo, Espresso en Ristretto

1. Lungo
Dit is het doodnormale bakkie pleur. Niks meer, niks minder. Dus voor een kickstart is dit een goede keuze voor de gast. Deze kop koffie bevat de meeste cafeïne

2. Espresso
Ook wel de basis van koffie genoemd. De espresso is zoals menig mens wel weet veel kleiner dan een normale kop koffie en smaakt veel krachtiger.

3. Ristretto
Een ristretto is een geconcentreerde espresso. Bij het maken van deze koffie wordt gebruiken ze maar een beperkte hoeveelheid water, zodat de bittere smaken out of the picture zijn en de koffie een zoet-zure smaak krijgt.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/koffiecursus-lungo-espresso-en-ristretto

Laatste artikelen

Horeca-inhaker: Een kopje Espresso Macchiato?

Hoe een kopje Espresso Macchiato je extra omzet oplevert?Afgelopen weekend stond Europa in het teken van glitter, beats en bizarre outfits tijdens het Eurovisie...

NIEUW! Hügli Premium sauzen

Hügli Bresc introduceert vier nieuwe premium sauzen van moederbedrijf Hügli in de Benelux. Deze sauzen zijn speciaal ontwikkeld om foodprofessionals te ondersteunen met hoogwaardige, kant-en-klare...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg