fbpx

Koffiecursus: Macchiato, Pilocco en Cortado

Er zijn zo ontzettend veel soorten koffie. Het is haast bijna niet meer bij te houden. Tijd voor een mini cursus dus!

1. Macchiato
Macchiato is het Italiaanse woord voor bevlekt. De macchiato is namelijk een espresso met een kleine stippelke melk bovenop. Een sterk kopje koffie, maar wel een heerlijke, zachte nasmaak.

2. Pilocco
Bij piccolo wordt, net als bij de macchiato, een klein beetje melk aan de espresso toegevoegd. Bij de piccolo is het alleen geen schepje melk bovenop de koffie, maar een scheutje melk in de koffie. Dit zorgt voor een zachte en romige smaak.

3. Cortado
Een cortado lijkt erg op een piccolo. Ook hier wordt weer een klein scheutje melk aan de espresso toegevoegd. Alleen deze keer iets meer!

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/koffiecursus-macchiato-pilocco-en-cortado

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg