fbpx

Koffiecursus: Macchiato, Pilocco en Cortado

Er zijn zo ontzettend veel soorten koffie. Het is haast bijna niet meer bij te houden. Tijd voor een mini cursus dus!

1. Macchiato
Macchiato is het Italiaanse woord voor bevlekt. De macchiato is namelijk een espresso met een kleine stippelke melk bovenop. Een sterk kopje koffie, maar wel een heerlijke, zachte nasmaak.

2. Pilocco
Bij piccolo wordt, net als bij de macchiato, een klein beetje melk aan de espresso toegevoegd. Bij de piccolo is het alleen geen schepje melk bovenop de koffie, maar een scheutje melk in de koffie. Dit zorgt voor een zachte en romige smaak.

3. Cortado
Een cortado lijkt erg op een piccolo. Ook hier wordt weer een klein scheutje melk aan de espresso toegevoegd. Alleen deze keer iets meer!

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/koffiecursus-macchiato-pilocco-en-cortado

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg