fbpx

Koffiesiroop, haal meer uit je koffie.

De zomervakantie is mensen weer afgelopen. Mensen zijn weer aan het werk of volop studeren. Hierbij kan een koffie in de ochtend of na een vermoeiende dag natuurlijk niet missen. Wat vaak vergeten wordt in de horeca en momenteel nog weinig gebeurt, is dat je op dranken zoals koffie extra marge kan hanteren.

Hoe? Ga aan de slag met variaties van koffie en verras je gasten met jullie diverse onderscheidende aanbod. Denk bijvoorbeeld aan verschillende variaties per dagdelen of per seizoen. Appelsiroop in de zomer, kastanje siroop in de herfst. Door je gasten met verschillende koffiesoorten te verassen creëer je een beleving voor hen en een reden om terug te komen.

Maak je eigen koffie met siroop.
Een koffie met siroop is eenvoudig te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. De belangrijkste ingrediënten zijn vanzelfsprekend de koffie en siroop. Je hebt de koffie siroop in bijna alle smaken, met en zonder suikers. Een aantal bekende siroop merken zijn: Monin, Mathieu Teisseire en ook Douwe Egberts heeft ze. Wat je ook kan doen is de siroop zelf maken. Het leuke van de koffie siroop is dat je met de smaken kan experimenteren en je aanbod steeds weer kan aanpassen naar de behoefte van je gasten. Om een idee te krijgen van de mogelijkheden, hier twee verschillende recepten:

Espresso met vanille.
*In dit recept laten we zien hoe je ook de siroop zelf maakt.

Ingrediënten:
150 ml koffie
Half vanillestokje
100 gr bruine basterdsuiker
Vanille-ijs (4 bollen)
4 kopjes koffie
1 el amandelschaafsel

Bereiding:
1. Breng allereerst 150 ml koffie aan de kook, het liefst sterke koffie.
2. Voeg het merg uit het vanillestokje toe en laat dit 10 minuten inkoken tot een siroop, op laag vuur
3. Pak een droge, hete pan en rooster het amandelschaafsel
4. Schep de bollen vanille-ijs 1 voor 1 in de koffie kopjes gevuld met koffie
5. Giet de koffiesiroop over het ijs heen
6. Voeg nog wat amandelen toe naar smaak
7. Serveer het zo snel mogelijk en laat uw gast genieten.

Hot Cinnamon Toddy
*Dit recept is van MathieuTeisseire en ook gemaakt met de koffiesiroop die zij verkopen.

Ingrediënten:
20 ml Mathieu Teisseire Cinnamon
30 ml wiskey
20 ml citroensap (vers)
1 steranijs
120 ml earl grey thee
1 kaneelstokje
1 sinaasappelschil
1 thee glas

Bereiding:
1. Stoom het citroensap, de whisky en de siroop met een stoompijp
2. Schenk het mengsel in een hittebestendig glas
3. Vul het glas op met earl grey thee
4. Voeg het kaneelstokje de steranjis en de sinaasappelschil toe
5. Serveren maar!

Tekst credits: Missethoreca

https://social.tippr.nl/koffiesiroop-haal-meer-uit-je-koffie

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg