fbpx

Koffiesiroop, haal meer uit je koffie!

De zomervakantie is weer afgelopen. Mensen zijn weer aan het werk of volop studeren. Hierbij kan een koffie in de ochtend of na een vermoeiende dag natuurlijk niet missen.

Wat vaak vergeten wordt in de horeca en momenteel nog weinig gebeurt, is dat je op dranken zoals koffie extra marge kan hanteren.

Dit artikel verder lezen in de app?



Hoe? Ga aan de slag met variaties van koffie en verras je gasten met jullie diverse onderscheidende aanbod. Denk bijvoorbeeld aan verschillende variaties per dagdelen of per seizoen. Appelsiroop in de zomer, kastanje siroop in de herfst.

Door je gasten met verschillende koffiesoorten te verassen creëer je een beleving voor hen en een reden om terug te komen.

Maak je eigen koffie met siroop.
Een koffie met siroop is eenvoudig te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. De belangrijkste ingrediënten zijn vanzelfsprekend de koffie en siroop.

Je hebt de koffie siroop in bijna alle smaken, met en zonder suikers. Een aantal bekende siroop merken zijn: Monin, Mathieu Teisseire en ook Douwe Egberts heeft ze. Wat je ook kan doen is de siroop zelf maken.

Het leuke van de koffie siroop is dat je met de smaken kan experimenteren en je aanbod steeds weer kan aanpassen naar de behoefte van je gasten. Om een idee te krijgen van de mogelijkheden, hier twee verschillende recepten:

1. Espresso met vanille.
*In dit recept laten we zien hoe je ook de siroop zelf maakt.

Ingrediënten:
150 ml koffie
Half vanillestokje
100 gr bruine basterdsuiker
Vanille-ijs (4 bollen)
4 kopjes koffie
1 el amandelschaafsel

2. Hot Cinnamon Toddy
*Dit recept is van MathieuTeisseire en ook gemaakt met de koffiesiroop die zij verkopen.

Ingrediënten:
20 ml Mathieu Teisseire Cinnamon
30 ml wiskey
20 ml citroensap (vers)
1 steranijs
1 kaneelstokje
120 ml earl grey thee
1 sinaasappelschil
1 thee glas

Tekst credits: Missethoreca

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg