fbpx

Koken met biologische producten (deel 3)

Er komen steeds vaker biologische producten in de schappen te liggen en op de menukaart te staan, maar wat houdt dat ‘biologisch’ nu precies in? Hieronder een aantal kenmerken:

– Biologische gewasbescherming bestaat uit de combinatie van het inzetten van natuurlijke vijanden (denk aan sluipwespen), bestrijdingsmiddelen van natuurlijke oorsprong en mechanische bestrijding, zoals het wieden van onkruid. 

– Sommige boeren gebruiken rassen die minder gevoelig zijn voor plagen en ziekten.

– Boeren wisselen verschillende soorten gewassen op een stuk land af: wisselteelt. Wanneer er een plaag is helpt het op deze manier om gewassen te planten die minder gevoelig zijn voor plagen. De plaag verdwijnt dan weer.

https://social.tippr.nl/koken-met-biologische-producten-deel-3

Laatste artikelen

Tips: Gasten-DRUK

De gasten-DRUK in 2025 is zowel een uitdaging als een kans voor horecaondernemers. Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften van consumenten...

MICE Operations

by Rabbit Events Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg