fbpx

Koken met biologische producten (deel 3)

Er komen steeds vaker biologische producten in de schappen te liggen en op de menukaart te staan, maar wat houdt dat ‘biologisch’ nu precies in? Hieronder een aantal kenmerken:

– Biologische gewasbescherming bestaat uit de combinatie van het inzetten van natuurlijke vijanden (denk aan sluipwespen), bestrijdingsmiddelen van natuurlijke oorsprong en mechanische bestrijding, zoals het wieden van onkruid. 

– Sommige boeren gebruiken rassen die minder gevoelig zijn voor plagen en ziekten.

– Boeren wisselen verschillende soorten gewassen op een stuk land af: wisselteelt. Wanneer er een plaag is helpt het op deze manier om gewassen te planten die minder gevoelig zijn voor plagen. De plaag verdwijnt dan weer.

https://social.tippr.nl/koken-met-biologische-producten-deel-3

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Knoflook in de spotlight: Beemster Garlic

Bresc Zodra je ermee werkt, proef je het verschil: Beemster knoflook is vers, zacht en verfijnd. Geen scherpe, overheersende smaak zoals van gedroogde knoflook, maar...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg