fbpx

Koken met de cadeautjes uit de zee.

April is hét seizoen voor de Sint Jacob schelpen. Deze schelpen worden ook wel de luxe cadeautjes uit de zee genoemd. Dat is niet voor niets. Het vlees van de Sint Jacobschelp, de coquille, is namelijk ontzettend smaakvol. Maak verse coquilles open door aan de platte kant van de schelp de sluitspier door te snijden. Steek je wijsvinger tussen het scharnier en het vlees en haal met je duim in één beweging alles weg wat er niet thuis hoort. Spoel kort af. Schep met een scherpe lepel de restjes sluitspier weg bij het vlees en gooi die weg. Snij de helft van het vlees los van de schelp.

Doe in dit snijgleufje een klontje boter,en leg een volgend klontje op het vlees. Zet koud weg en laat minimaal een uur voor het grillen buiten de koeling chambreren. Maak intussen een papje van sojasaus en geraspte knoflook. Schep ½ tl op elke coquille. Rasp er wat parmezaan over en leg de schelphelften op de grill totdat het begint te sputteren. Haal ze er meteen af, doe er een druppeltje citroen en wat fijngesneden bladpeterselie overheen.

https://social.tippr.nl/koken-met-de-cadeautjes-uit-de-zee

Laatste artikelen

Negroni Sbagliato

“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op...

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg