fbpx

Koken met een bananenschil

Er wordt veel voedsel weggegooid, maar dat komt vaak ook doordat men niet op de hoogte is van eventuele gerechten met rest producten. Wij willen graag tips geven over hoe je toch nog een lekker gerecht of drankje kunt maken met dit voedsel. Met vandaag in de hoofdrol: de bananenschil

TIP 1: Bananenthee
Snijd beide uiteinden van de bananenschil en doe vervolgens de schil in de pan. Voeg wat water toe totdat de schil helemaal onder water staat en kook hem dan tien minuten. Hatsekidee, bananenthee!

TIP 2: Bananenschil chutney
Kook een bananenschil totdat de schil zacht is. Doe de schil in een blender met 1/2 theelepel komijnzaad, 1 tot 2 cm gember, een klein stukje tamarinde, een halve groene chilipeper een eetlepel water. Voeg indien nodig nog wat zout toe. Smaakt heerlijk met rijst!

https://social.tippr.nl/koken-met-een-bananenschil

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg