fbpx

Koken met een bananenschil

Er wordt veel voedsel weggegooid, maar dat komt vaak ook doordat men niet op de hoogte is van eventuele gerechten met rest producten. Wij willen graag tips geven over hoe je toch nog een lekker gerecht of drankje kunt maken met dit voedsel. Met vandaag in de hoofdrol: de bananenschil

TIP 1: Bananenthee
Snijd beide uiteinden van de bananenschil en doe vervolgens de schil in de pan. Voeg wat water toe totdat de schil helemaal onder water staat en kook hem dan tien minuten. Hatsekidee, bananenthee!

TIP 2: Bananenschil chutney
Kook een bananenschil totdat de schil zacht is. Doe de schil in een blender met 1/2 theelepel komijnzaad, 1 tot 2 cm gember, een klein stukje tamarinde, een halve groene chilipeper een eetlepel water. Voeg indien nodig nog wat zout toe. Smaakt heerlijk met rijst!

https://social.tippr.nl/koken-met-een-bananenschil

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg