Als horecaondernemer ben je vooral bezig met gastvrijheid, de menukaart en hoe je horecazaak overkomt op de gasten. Daardoor is het logisch dat je niet altijd denkt aan zaken zoals het checken van je elektronica en apparatuur. De gedachte is vaak; ‘’Zolang iets gewoon werkt, hoeft er niks aan gedaan te worden’’. En dat is logisch! Toch is het erg belangrijk op z’n tijd even langs alle Elektronische apparatuur in je zaak te lopen. Tegenwoordig is nu het merendeel van de elektronica door computers en elektronische apparatuur gestuurd. al deze apparatuur is aangesloten op de elektrische installatie die mogelijk al flink wat jaren geleden is aangelegd. Deze installatie kan verouderd zijn of door verbouwing uitgebreid. Voor de NEN 3140 certificering is het van belang om te checken of alles nog voldoet aan hedendaagse voorwaarden. Zorg dus voor een regelmatige keuring van je elektronische installatie, in eerste instantie voor de veiligheid van gasten, personeel en jezelf, maar ook om ongevallen te voorkomen. Mocht het onverhoopt toch tot een ongeval komen, dan kom je met een recente keuring door een gecertificeerd keuringsbedrijf er beter vanaf met de schadeafwikkeling.
Bron: MZA Horeca